Preskoči na vsebino


UVODNA BESEDA

Začetki organiziranega čiščenja in krašenja farne cerkve Mučeništva Sv. Janeza Krstnika v Gorenji vasi segajo v leto 2002, ko je onemogla naša takratna mežnarka ga. Ivana Bradeško, ki je istega leta tudi umrla. Takratni župnik g. Alojz Oražem je potreboval pomoč in posledično je bila na ŽPS-ju sprejeta odločitev, da se po posameznih vaseh organizirajo skupine, naredi koledar in razpored čiščenja. Narejen je bil tudi nakup potrebne opreme, čistil in posod za cvetlične aranžmaje. V hodniku dostopa v zvonik se je našel prostor, ki pa ga je kasneje dal župnik g. Francu Šušterju preurediti v dva ločena prostora in sicer v prostor za plinsko peč z umivalnikom in bojlerjem za toplo vodo ter ločenim prostorom skladišča za opremo. Pri našem poslanstvu sodelujejo člani in z naslednjih vasi: Žirovski vrh, Gorenja in Dolenja Dobrava, Dobravšc, Hotavelj, Srednjega Brda, Podgore in Gorenje vasi. Skupaj štejemo približno 130 članov, ki jim ni vseeno za urejen in prijeten bogoslužni prostor. Naše združenje je največja in najštevilnejša organizirana skupina v župniji, ki z našimi skupnimi močmi deluje vse od leta 2003 naprej.

Vsake dve leti potekajo naša redna srečanja, ki so namenjena izobraževanju, pregledu stanja v skupinah, pregledu tekoče problematike in prijetnemu druženju ob pecivu. Redno potekajo tudi letna generalna čiščenja, kjer se vključujejo tudi starši otrok birmancev in prvoobhajancev.

 

Naše poslanstvo je skrbeti za urejen in čist Bogoslužen prostor, kjer se bomo počutili dobro, da bo naša molitev in daritev Bogu prijetna.

 

Odprtost za sodelovanje in pomoč pri delovanju župnije, predstavlja lep zgled in vzor mlajšim rodovom, zato naše vztrajanje pomeni, da smo živi stebri in glasniki krščanske vere. Poleg tega je tudi pomembno, da smo aktivni kristjani, da ne opazujemo dogajanje samo iz daljave, ampak tvorno sodelujemo in sooblikujemo življenje župnije.

 

Hvala vsem, ki z veseljem in pogumom sodelujete pri našem poslanstvu in kličem k našemu nebeškemu Očetu za obilen blagoslov našega dela.

 

 

 

Pripravil

Bernard Strel

Seznam za čiščenje cerkve v letu 2021

SEZNAM ZA ČIŠČENJE CERKVE NA TRATI V LETU 2022
Print Friendly and PDF