Preskoči na vsebino


SKUPAJ V NOVI SVET

 

Dragi veroučenci in veroučenke, spoštovani starši, lepo pozdravljeni!

Upam, da ste dobro in da ste preživeli lepo poletje.

September je tu in začelo se je tudi novo veroučno leto. Kot ste gotovo že seznanjeni, bo letošnji verouk potekal malo drugače, kot smo bili vajeni do sedaj. Del verouka bomo tako izpeljali na daljavo, podobno kot spomladi, občasno pa se bomo srečali tudi v župnišču. Datumi teh srečanj bodo sproti objavljeni na spletni strani naše župnije. Prav tako bodo na spletni strani župnije pod zavihkom VEROUK (za vsak razred posebej) tedensko objavljene veroučne vsebine, ki jih boste morali otroci predelati.

Šestošolcem bodo v pomoč učbenik in delovni zvezek z naslovom Skupaj v novi svet ter liturgični zvezek, ki ga bomo kljub temu, da se nalepke pri mašah ne bodo delile, uporabljali celo leto. Vsak teden boste v prostor za nalepko zapisali, kdaj ste bili pri sv. maši, in odgovorili na zastavljeno vprašanje (6. razred odgovarja na vprašanje ob simbolu knjige).

Vsi tisti, ki še nimate vseh potrebščin, si jih priskrbite čim prej, ker s 7. septembrom začenjamo z letošnjim veroukom. Do prvega srečanja bo verouk potekal na daljavo, in sicer boste veroučenci vsak teden dobili navodila za domače delo. Kako pridno delate domače naloge, bom tudi preverjala. O teh preverjanjih boste sproti obveščeni.

6. razred bo imel prvo srečanje 30. 9. in 1. 10. (izberete si dan, ki vam bolj ustreza), od 16. do 17.30 ure, v župnijski dvorani.

Na začetku veroučnega leta vas povabim, dragi učenci in učenke, da si preberete nagovor, ki ga najdete na 3. strani vašega letošnjega učbenika. V njem boste na kratko izvedeli, kaj bomo letos spoznavali. 

Spoštovani starši, vi pa si lahko preberete Navodila za kateheta in starše, ki jih najdete v tem učbeniku na straneh 140, 141 in 142, v katerih so predstavljeni cilji in vsebina letošnjih katehez.

Vsem želim uspešno veroučno leto in naj vas Bog spremlja!

Polona Peternelj, katehistinja

(polona.peternelj@gmail.com)

 

KATEHEZA ZA PRVI TEDEN

KATEHEZA ZA DRUGI TEDEN

 

V TEM TEDNU (DO NEDELJE 27. septembra) ODDAJTE IZPOLNJENE DELOVNE ZVEZKE

V NABIRALNIK PRI ŽUPNIŠČU ALI V ŠKATLO POD MARIJINO SLIKO V CERKVI.

ŠE PREJ NAREDITE NALOGO IZ PRILOŽENE KATEHEZE:

KATEHEZA ZA TRETJI TEDEN (21. do 25. september)

 

TA TEDEN SE SREČAMO V ŽUPNIŠČU

V SREDO ALI V ČETRTEK OB 16.00

 

 

 

 
Print Friendly and PDF